Organisatie

Het Bernard Lievegoed Onderzoekscentrum is een initiatief van tien zorginstellingen die werken vanuit een antroposofische zorgvisie. Het betreft instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking en voor mensen met dementie.

Waar
Het Bernard Lievegoed Onderzoekscentrum is gevestigd aan en onderdeel van de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Wie
Het onderzoekscentrum wordt geleid door dr. Pim Blomaard. Hiervoor was hij 16 jaar bestuurder van de zorginstelling Raphaëlstichting. Tevens was hij actief in diverse koepelorganisaties in de verstandelijk gehandicaptenzorg (waaronder VGN en SIGRA). Hij promoveerde bij de theoloog en ethicus Prof. Hans Reinders op het thema zorgrelatie, Ook publiceerde hij over relationele zorg.

Download CV: klik hier

Netwerk
Pim Blomaard onderhoudt een actieve uitwisseling met de volgende organisaties:

 • Universiteit voor Humanistiek
  uvh.nl/masterzorgethiek

   

 • Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg, Hogeschool Leiden
  hsleiden.nl/antroposofische-gezondheidszorg
 • Alanus Hochschule
  alanus.edu/de/studium/studiengaenge/detail/heilpaedagogik-master-of-arts

   

 • Academie Antroposofische Gezondheidszorg, Zeist
  academieag.nl

   

 • International Council for Inclusive Social Development
  inclusivesocial.org
  Dit is de internationale organisatie van antroposofische gehandicaptenzorg. Het is een inclusief werkende, ontwikkelingsgerichte organisatie met een sociale impuls die haar zetel heeft in Dornach bij Bazel in Zwitserland. Jaarlijks vinden vele internationale bijeenkomsten en conferenties op het gebied van opleiding, onderzoek, publicatie en organisatie plaats onder regie van deze organisatie.
Dr. Pim Blomaard
copyright © 2019
terms & conditions

Dr. Pim Blomaard

E   p.w.blomaard@vu.nl
T   +31 (0) 6 51 32 79 99

Vrije Universiteit
De Boelelaan 1105 Amsterdam